H O M E   ~   L A N D S C H A P   ~   P O R T R E T   ~   A R T I S T I E K

F O T O R E P A R A T I E   ~   B L O G   ~   B I O   ~   P R I J Z E N   ~   C O N T A C T  A R C H E T Y P E   F O T O G R A F I E  “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
~ Ted Grant ~
Vanuit een uit de hand gelopen hobby ben ik sinds 2007 in de wereld van de professionele fotografie terecht gekomen.

Mijn leven lang al ben ik gefascineerd door fotografie en wat beelden bij mijzelf en anderen teweeg kunnen brengen. In het bijzonder voel ik me aangetrokken door het tijdloze en tegelijkertijd nostalgische karakter van zwartwit fotografie.

Naast fotografie, iets dat ik deeltijd doe, sta ik ook voor de klas op een middelbare school in Rotterdam. Mijn ervaring in het onderwijs en in fotografie maken mij bij uitstek geschikt voor kinderfotografie. En hoewel ik vele soorten fotografie erg leuk vind om te beoefenen, is kinderfotografie toch wel mijn favoriet. Vooral het open en directe karakter van kinderen maakt dat deze vorm van fotografie mij nauw aan het hart ligt. Naast kinderfotografie zijn mijn specialiteiten portretten en landschappen. Toch doe ik ook regelmatig opdrachten in andere vormen van fotografie.

Mijn werk wordt gekarakteriseerd door een creatieve benadering. Met betrekking tot het werken met mensen heb ik vaak te horen gekregen dat het er zo ontspannen en ongedwongen aan toe gaat bij een shoot. Velen geven aan zich voor mijn camera op hun gemak te voelen. Verder maak ik gebruik van kwalitatief hoogwaardig materiaal om de kwaliteit van mijn foto's te waarborgen.

Publicaties van mij zijn te vinden in tijdschriften, kranten, websites en folders. Ik werk vanuit Rotterdam, maar ik ben in heel Nederland te vinden en een enkele keer werk ik zelfs buiten de landsgrenzen. Mocht u vragen hebben of verdere informatie willen inwinnen, dan nodig ik u uit het contact formulier in te vullen. U krijgt dan zo snel mogelijk een reactie.

Uw fotograaf:

Vincent van der Pas

Woonplaats:          Rotterdam
Geboortedatum:   24-01-1976
Fotograaf sinds:   14-03-2007Archetype Fotografie - Landschappen - Portretten - Artistiek
I blog I flickr I tumblr I

© Archetype Fotografie 2007 - 2021