H O M E   ~   L A N D S C H A P   ~   P O R T R E T   ~   A R T I S T I E K

F O T O R E P A R A T I E   ~   B L O G   ~   B I O   ~   P R I J Z E N   ~   C O N T A C T  A R C H E T Y P E   F O T O G R A F I E  

fotoreparaties
“All photographs are memento mori. To take a photograph is to participate in another person's mortality, vulnerability, mutability. Precisely by slicing out this moment and freezing it, all photographs testify to time's relentless melt.”
~ Susan Sontag ~
We herkennen het allemaal, die mooie herinneringen bij de oude licht vergane foto's uit het album van oma. Of die schoenendoos vol met foto's van familileden van lang vervlogen tijden. Ze zijn vaak in de loop van de jaren door vele handen gegaan en dat begint te tonen. De kleuren zijn vervaagd, de hoekjes omgebogen, krassen en scheuren belemmeren het zicht. Wanneer u dit herkent is snel handelen belangrijk. Elke dag neemt de kwaliteit weer een klein beetje verder af, tot de foto uiteindelijk onherstelbaar is afgetakeld.

In de loop van mijn fotografiecarrière heb ik heel wat vragen gehad of ik foto's kan digitaliseren en verbeteren. En zodoende heb ik meer en meer ervaring opgedaan in het digitaliseren en het repareren van beschadigde foto's.

Het werk is behoorlijk arbeidsintensief, maar dat is het zeker waard, wanneer je ziet wat je er voor terugkrijgt: foto's die voor vele generaties van de vergeteleid zijn gered. Zoiets is eigenlijk waardevoller dan je in geld kunt uitdrukken. Maar er zijn natuurlijk wel kosten aan verbonden. Meerdere facetten spelen een rol bij het bepalen van de kosten, zoals de hoeveelheid, het formaat en de staat waarin de foto verkeert. U kunt het contactformulier gebruiken om een vrijblijvende offerte op te vragen. Geef daarbij in ieder geval aan om hoeveel foto's het gaat en in welke staat ze verkeren. U krijgt dan binnen twee werkdagen bericht terug.

U kunt ook bij Archetype Fotografie terecht voor het digitaliseren van uw oude dia's en negatieven. Wacht dus niet langer en gebruik het contactformulier om uw oude foto's te redden van de vergetelheid!


Fotoreparatie - Digitaliseren - Diascannen - Fotoscannen
I blog I flickr I tumblr I

© Archetype Fotografie 2007 - 2021