H O M E   ~   L A N D S C H A P   ~   P O R T R E T   ~   A R T I S T I E K

F O T O R E P A R A T I E   ~   B L O G   ~   B I O   ~   P R I J Z E N   ~   C O N T A C T  A R C H E T Y P E   F O T O G R A F I E  A portrait is not a likeness. The moment an emotion or fact is transformed into a photograph it is no longer a fact but an opinion. There is no such thing as inaccuracy in a photograph. All photographs are accurate. None of them is the truth.
~ Richard Avedon ~


Bij het maken van portretten is het belangrijk iets van de binnenwereld van de persoon naar buiten te brengen. Dit kan op vele manieren bereikt worden en elke fotograaf heeft daarbij zo zijn/haar eigen voorkeuren. De locatie is daarbij niet altijd van belang, al is mijn thuisstad Rotterdam vol met prachtige locaties voor mooie urban portretten. Toch is het net zo goed mogelijk om in de studio treffende portretten te schieten als op een buitenlocatie.
Na een eerste kennsimaking en de eerste paar foto's is de spanning voor de meeste mensen er wel vanaf, waardoor het mogelijk wordt meer te ontspannen en delen van de ware persoonlijkheid van iemand te gaan vastleggen. Hier is tijd en aandacht voor nodig en als fotograaf neem ik die tijd dan ook. Ik werk niet op de klok, maar gemiddeld duurt een enkele portret sessie ongeveer een uur.

Mocht u interesse hebben in een fotoreportage en graag wat meer weten over de gang van zaken, klik dan hier voor meer info over werkwijze en kosten. Uiteraard is het ook mogelijk iemand een fotoshoot cadeau te doen. Een fotoshoot is een heel bijzonder cadeau. Het is namelijk n een bijzondere ervaring, n een prachtig eindproduct waar men nog tot in lengte van dagen van kan genieten.Een bijzondere tak van fotografie is kinderfotografie. Vooral omdat het fotograferen van kinderen toch echt iets anders is dan het fotograferen van volwassenen. Het voornaamste verschil, is dat kinderen niet recht toe recht aan te sturen zijn. Daarnaast zijn kinderen erg gevoelig voor sfeer en omgeving. Vanwege mijn ervaring in het onderwijs heb ik een natuurlijke manier van omgaan met kinderen, waardoor er een mogelijkheid bestaat voor ontspannen foto's waarin de eigenheid van elk kind tot zijn recht kan komen.
Het bovenstaande is dan ook de reden dat ik kinderen niet graag in een studio of iets dergelijks fotografeer, maar meer in hun natuurlijke omgeving. Thuis, in de tuin of in hun favoriete speeltuintje zijn eigenlijk de beste plekken voor mooie en natuurlijke foto's.
Zoals de meeste ouders wel zullen hebben ervaren, veel foto's die zij maken resulteren in bewogen beelden. De energie van kinderen en hun beweeglijkheid is niet voor elke camera in elke omstandigheid geschikt. Door gebruik te maken van speciale lenzen en camera's draag ik zorg voor scherpe afbeeldingen zonder grote (hinderlijke) flitsers te hoeven gebruiken.

Mooie en goede foto's van uw kinderen hebben een waarde die zich een leven lang (en vaak nog daarna) laat uitbetalen. Een pakketprijs voor portretfoto's is er vanaf honderdnegentien euro. Vraag een offerte op maat aan via het contactformulier of bekijk met deze
LINK mijn werkwijze in 6 stappen.Portret - Kindportret - Portretten - Kindportretten
I blog I flickr I tumblr I

© Archetype Fotografie 2007 - 2021